Tips voor het onderhoud

De sieraden van AstridZ zijn met heel veel plezier en zorg gemaakt maar er zijn toch bepaalde aandachtspunten die men in acht moet nemen in verband met het gebruik, kijk hiervoor bij de Tips voor onderhoud.

Op de website wordt gesproken van verschillende kleuren van de metalen onderdelen. Een kleine uitleg hierover zal teleurstellingen voorkomen:
Zilver-zilverlook: Wanneer er gesproken wordt van zilver dan gaat het over artikelen met een zilveren kleur. Dit is geen echt zilver maar vaak een metaallegering die zilverkleurig is of een zilverkleurige coating heeft en zijn allemaal 100% nikkel- en loodvrij (anders staat er een vermelding bij dat een artikel niet nikkel- en loodvrij is). De “zilveren”bedels van AzKids en AzMoms (Pandora-Style) hebben een “zilverlook” en zijn 100% nikkelvrij.
Antiekzilver: hier gaat het om artikelen met een grijszilveren kleur, zoals de kleur van staal. Voor de rest van de informatie verwijs ik naar het kopje hierboven: zilver.
Echt Zilver: Dit kan op verzoek besteld worden, het gaat dan om kettingen, slotjes, knijpkralen en ringetjes. Hier gaat het om zilver van een gehalte tussen de 800 en 925. Artikelen van echt zilver zijn doorgaans buigzamer dan artikelen van een legering met andere metalen.
Uitleg over de draadsoorten:
Gecoat staaldraad: Voor het rijgen gebruik ik gecoat staaldraad 0.38 mm tot 0.45mm. Het wordt meestal door elkaar gebruikt. Bij zwevende kettingen kun je ook heel leuk gebruik maken van gekleurd draad.
Transparant Elastiek: Dit elastiek bestaat in verschillende diktes. 0,8 mm en 1,0 mm worden het meeste gebruikt. Afhankelijk van de zwaarte van de kralen gebruik je dikker elastiek. Ik werk dit elastiek af met een aantal knopen en fixeer deze met een druppeltje lijm of blanke nagellak.
Waxkoord: Dit is katoenen koord dat is voorzien van een waslaagje. Hierdoor krijgt het een matglanzende uitstraling. Door het waslaagje wordt het koord iets stugger en wordt het minder snel vies. Waxkoord is in verschillende diktes verkrijgbaar.
Leren koord: Het gaat hier om echt leren koord dat is gekleurd. Leren koord geeft een natuurlijke uitstraling, het valt stevig maar soepel. Je kunt het niet zo goed knopen omdat dan de buitenste kleurlaag knapt. Je kunt er wel heel goed een dubbele knoop in leggen om de ketting bijvoorbeeld in de nek vast te maken.
Suède en Suède-look: Suède is het echte ruwe leer. Suède-look is een imitatie suède. Het voelt iets zachter aan dan suède, het is vaak iets smaller, en het is minder sterk. Daarentegen is suède-look in werkelijk alle denkbare kleuren verkrijgbaar terwijl suède moeilijker te kleuren is daar het de kleur van het naturel suède overneemt. De kleuren van echt suède zijn vaak iets valer en hebben een "natuurlijke" kleuruitstraling.

Tips voor het onderhoud:

  • Water en zeep kunnen de materialen waarvan het sieraad gemaakt is aantasten, het is daarom niet aan te raden het te dragen bij bv. het douchen, afwassen, poetsen en zwemmen.
  • Gebruik van parfum, crèmes, haarlak, zeep en bodylotion e.d.(gebruik deze voor je het sieraad omdoet),al dan niet in combinatie met de zuurtegraad van de huid kunnen het sieraad aantasten. 
  • Doe het sieraad uit als je gaat sporten of andere activiteiten gaat ondernemen die het mogelijk kunnen aantasten of beschadigen.
  • Het sieraad niet in een sieradenbadje reinigen. Sommige materialen zijn poreus en de chemicaliën van het badje kunnen schade aanrichten.
  • De metalen kralen krijgen weer glans door ze te poetsen met een zilverdoek.
     

 

© 2010 - 2020 AstridZ | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel